Tetőtér beépítés

TETŐTEREK NAPJAINKBAN


Napjainkban tetőtérben lakni különlegességnek számít. Számos tőlünk nyugatra fekvő városban - Párizs, Bécs, Amsterdam - nem ritkán rajongás övezi a tetőtereket és kuriózumként tekintenek ezekre az otthonokra. Az utóbbi években Budapesten is megfigyelhető ez tendencia, itthon is egyre többen igyekeznek kihasználni a tetőterek adta lehetőségeket.

Sokan szeretnének a belvárosban lakni, de a zaj és a szmog számukra oly mértékben elviselhetetlen, hogy sokszor inkább más alternatíva után néznek. Aki otthonának egy belvárosi tetőtéri lakást választ, annak nem kell ezekkel a negatívumokkal számolnia. 15-20 méterrel a nyüzsgő város felett már ezek a zavaró körülmények megszűnnek, a napfényes lakások, a kitűnő panorámás tetőteraszok felejthetetlen élményeket nyújtanak. További előnye a tetőtéri otthonoknak, hogy a hasznos-alapterület számítási módszereknek köszönhetően ugyanazért a pénzért több négyzetmétert kapunk, mint egy külvárosi újépítésű társasház esetében. Az alacsony belmagasságú részeket pedig számos ötletes belsőépítészeti megoldás segítségével könnyedén hasznosíthatjuk.

Budapest belvárosa híres gyönyörű, 20. század eleji épületeiről, melyek homlokzata és udvara sajnos sokszor méltatlanul elhanyagolt állapotban van. Egy tetőtér beépítéssel egybekötött rekonstrukció visszaadhatja a patinás épületek fényét, romantikus hangulatát, felidézheti a történelmi idők atmoszféráját.Tetőtér beépítés, bérház felújítás © 1991-2020